VACCINATION AV KATT, HUND

OCH KANIN 

Att vaccinera ditt djur är en billig försäkring mot många smittsamma sjukdomar. Vaccinet rustar djurets immunförsvar för att kunna bekämpa eventuella infektioner. Dessutom minskar smittorisken i samhället generellt ju fler djur som vaccineras. Risken att djur utan vaccinationsskydd smittas minskar.

Vaccinera hund, katt, kanin och iller hos Stockholms Djurklinik

Vaccinationer för hund, katt och kanin

Till Stockholms Djurklinik kommer katter, hundar och kaniner för att vaccinera sig mot olika sjukdomar. På sidorna för respektive djur: Vaccination hund, Vaccination katt, Vaccination kanin, kan du läsa om vilka vaccinationer som är aktuella för just ditt djur och vad de kostar.

Svårt att hålla reda på när det är vaccinationsdags?
Inga problem. Våra besökare kan alltid be om att få en påminnelse via sms när det är dags att fylla på vaccinet (bortsett från rabies och andra specialvaccin eftersom reglerna ändras emellanåt, Jordbruksverket har mer information om detta). Är du osäker på hur lång tid det ska gå mellan vaccinationerna är du alltid välkommen att kontakta oss!

Det tar tid, från några dagar till cirka tre veckor efter vaccinationstillfället, för djuret att bygga upp antikroppar mot vaccinets smittämne. Det är extra viktigt att valpar och kattungar inte utsätts för onödiga smittorisker förrän deras immunförsvar har byggts upp och vaccinet har fått full effekt eftersom unga djur är mer infektionskänsliga än vuxna djur.

Ska du resa utomlands med din hund eller katt? Kontakta Jordbruksverket eller svenska ambassaden i det land du ska åka till för att veta vad som gäller för just det landet.

 

Biverkningar av vaccination?

Biverkningar efter vaccination är ovanligt men kan förekomma. Lindriga biverkningar i form av lindrig feber, trötthet och nedsatt aptit kan ses ibland medan allvarliga biverkningar som överkänslighetsreaktioner och anafylaktisk chock är väldigt ovanliga.

 

Kontakta veterinär direkt om djuret får överkänslighetsreaktion 

Tecken på en överkänslighetsreaktion är nässelutslag, kräkningar, diarré och andningssvårigheter.

 

 Behöver mitt husdjur vaccineras inför en utlandsresa?

Hundar, katter och illrar som ska resa till och från EU-länder ska vara vaccinerade mot rabies. Ytterligare vaccinationer och behandlingar mot fästingar och rävens dvärgbandmask kan krävas, beroende på vilket land du ska besöka. Jordbruksverket har allt du behöver veta om att resa utomlands med djur.

Stockholms Djurklinik

Org nr 556411-7496 Stockholms Djurklinik, registred trademark