KIRURGI – VÅRA OPERATIONER

På vår operationsavdelning kan vi utföra de flesta mjukdelsoperationer på hund och katt. Även kaniner och marsvin kan ibland behöva opereras.

Vi utför kastrering av hund, katt, kanin och marsvin. Vi opererar även bort olika typer av knölar i exempelvis juver, hud och inre organ och kan också utföra de flesta andra operationer.

För att kunna avgöra om vi har möjlighet att operera ditt djur kan det vara nödvändigt att kirurgen får undersöka djuret för att bedöma förutsättningarna innan en tid för operation bokas. Ring oss gärna om du har frågor.

Inför en operation ska hundar och katter vara fastande från kl 24 kvällen före operationen. Ge gärna ett sent kvällsmål till ditt djur. Vatten går bra att ge hela tiden.

 

Om din hund eller katt är senior (>8 år) rekommenderar vi att man före sövningen tar blodprover för att kontrollera hur inre organ mår. När du kommer till kliniken på operationsdagen kommer du också få fylla i en hälsodeklaration för ditt djur så att vi har de bästa förutsättningarna för att kunna söva djuret på bästa sätt.

Kaniner och marsvin ska INTE fasta inför operation eftersom bakteriefloran i deras tarmar tar skada av svält, och den är livsviktig för att de ska kunna tillgodogöra sig näringen i fodret. Ta med lite av deras vanliga foder när du lämnar in dem för operation, eftersom det är viktigt att de kommer igång med att äta så snabbt som möjligt efter operationen, och det bästa för deras mage är att äta det foder som magen är van vid.
Alla djur undersöks av veterinär innan de sövs. Bland annat lyssnar veterinären på hjärtat.

Trevligt att du valt att kontakta oss

Vi tar inte emot bokningar online, ring oss för rådgivning och bokning!

Stockholms Djurklinik
Org nr 556411-7496 Stockholms Djurklinik, registred trademark