KIRURGI – VÅRA OPERATIONER

Kirurgi för hund, katt och andra husdjur

Ditt djur är i trygga händer i vår operationssal. Vår kompetenta chefsveterinär som ansvarar för kirurgiavdelningen har många års erfarenhet av såväl rutinoperationer som mer komplicerad kirurgi. I kombination med mycket kompetent narkospersonal, som arbetar med avancerad anestesi- och övervakningsutrustning, skapas bästa möjliga förutsättningar för ditt djurs operation. Säkra narkoser och bra smärtlindring är a och o.

På Stockholms Djurklinik utför vi de flesta rutinoperationer på hund, katt, kanin och marsvin. Den allra vanligaste anledningen till att djur besöker vår operationssal är kastrering. Vi kastrerar såväl hundar och katter som kaniner och marsvin, men framförallt är det hon- och hankatter och hanhundar som kastreras.

Vi opererar även bort olika typer av knölar i exempelvis juver, hud och inre organ. Vi kan också åtgärda så kallade cherry eyes, ett tillstånd som uppkommer av inflammerade tårkörtlar i ögonlocken.

 

Hur går en operation till?

Alla patienter tas emot direkt på avtalad tid och får stanna hos oss över dagen. När djuret får ”landa” hos oss en stund innan själva operationen hinner de komma till ro och får de mediciner krävs innan operationen sätter igång. Vi kommer överens om en tid när du kan hämta ditt djur.

Det kan ibland kännas väldigt jobbigt att lämna sitt djur men vi gör allt för att hon/han ska känna sig trygg. Eftersom du lämnar ditt telefonnummer i samband med inskrivningen kan du även känna dig trygg i att vi alltid ringer om något oförutsett skulle hända eller om nya förutsättningar, som du behöver ta ställning till, uppstår.

 

Inför operationen

Innan operationen utförs alltid en allmän veterinärundersökning av djuret. Om din hund eller katt är äldre än åtta år tas blodprover för att kontrollera hur de inre organen fungerar.

Inför en operation ska hundar och katter vara fastande från kl 24 kvällen innan operationen. Ge gärna ett sent kvällsmål till ditt djur. Vatten går bra att ge hela tiden. Glöms fastan bort så kan vi inte söva hundar och katter. Då kan planerad operation/tandbehandling inte utföras. Därför debiteras 2000 kr.

Kaniner och marsvin ska INTE fasta inför operation eftersom bakteriefloran i deras tarmar tar skada av svält, och den är livsviktig för att de ska kunna tillgodogöra sig näringen i fodret. Ta med lite av deras vanliga foder när du lämnar in dem för operation, eftersom det är viktigt att de kommer igång med att äta så snabbt som möjligt efter operationen. Att äta det foder som magen är van vid är det allra bästa.

Avbokning/ombokning av operation/tandbehandling

Avbokning/ombokning av operation och tandbehandling ska ske 3 dagar innan inbokat besök. Uteblivet besök/sen avbokning debiteras 2000kr. Om din hund eller katt inte är fastad inför narkosen kan planerad operation/tandbehandling inte utföras. Därför debiteras 2000 kr även i det fallet.

 

På operationsdagen

När ni kommer till kliniken på operationsdagen får ni fylla i en hälsodeklaration för att vi ska ta hand om ditt djur utifrån just hans/hennes status. Du får mer information om hur det går till innan, under och efter operationen när du bokar operationstid och kan givetvis ställa hur många frågor som helst.

 

Efter operationen

Efter operationen är djuret trött. Som djurägare kan det vara svårt att veta om det rör sig om helt vanlig trötthet efter narkos eller om det beror på sänkt temperatur. Därför ser vi till att djuret får ordentligt med tid att vakna till innan hemgång. Djur som blir extremt stressade av att inte befinna sig i hemmiljö får förstås gå hem tidigare.

Stockholms Djurklinik

Org nr 556411-7496 Stockholms Djurklinik, registred trademark