Varmt välkommen!

Vad kul att du hittat till Stockholms Kattklinik! Hemsidan är under uppbyggnad men kommer snart att vara sprängfylld med matnyttig information. Vi är oerhört glada och stolta över att få presentera Stockholms första kattklinik – äntligen en veterinärklinik BARA för katter!

08-27 70 07 Nu öppet för tidsbokning!

Varför en kattklinik?
Fler och fler kliniker ser fördelarna med att kattanpassa sin verksamhet men få har möjlighet att göra det fullt ut eftersom de även tar emot andra djurslag. Framför allt hundar är ofta en stor stressfaktor för en katt och att konfronteras med dem på kliniken gör både katten och dess ägare nervösa och oroliga. På en klinik som bara tar emot katter finns alla möjligheter att helt anpassa miljön efter kattens behov och natur, vilket ger en tryggare katt, en lugnare kattägare och en bättre möjlighet för oss att undersöka och behandla din katt.

Vad skiljer Stockholms Kattklinik från traditionella kliniker?
Du kommer att märka skillnaden redan när du kliver in på kliniken – i väntrummet finns inga skällande hundar! Du kan lugnt slå dig ner vart du vill utan att behöva leta efter någon skyddad vrå för dig och din katt. Det kommer att finnas hyllor att ställa transportburen på eftersom katter känner sig tryggare på lite höjd och filtar att lägga över buren om din katt föredrar att gömma sig. Vi kommer att ha lugnande feromoner i luften för din katts skull, och kaffe och te för din egen.

Vi kommer att ha längre undersökningstider än många andra kliniker eftersom vi vet att de flesta katter behöver den tiden i mötet med nya miljöer och personer. Till skillnad från hundar är många katter inte vana vid miljöbyten och behöver mer tid till att acklimatisera sig när dörren till transportburen öppnas. De accepterar inte att vem som helst tar i dem och behöver en mjuk och förtroendeingivande hantering. En positiv bieffekt av längre undersökningstider är färre väntande patienter i väntrummet.

På kliniken arbetar också bara personal som brinner för och har stor kunskap om katter. När du kommer till oss vet du att de råd du får verkligen är för din katts bästa och att all personal kommer att hantera din katt med omsorg och respekt. Vårt mål är att skapa en plats där både du och din katt känner er trygga och där ni kommer att få den absolut bästa hjälpen.

Kattkliniken är självklart i process att certifieras som Cat Friendly Clinic och att leva upp till ISFMs (The International Society of Feline Medicine) standard är en självklarhet för oss!

Det är dock inte bara kattvänligheten som skiljer Stockholms Kattklinik från andra kliniker. Vi vill skapa ett nytt, modernt sätt att driva en veterinärklinik. För att minska på administrationen kommer vi t.ex. att ha möjlighet till online-bokning och kontantlöst betalningssystem med betalning på rummet. För att spara på miljön ska vi vara pappersbefriade i så hög utsträckning som möjligt och ett miljötänk ska genomsyra verksamheten. Vi kommer att ha ett nära samarbete med Foderboden som ligger vägg i vägg med kliniken och som kommer att sköta all försäljning av medicinskt foder och tillbehör.

Vilka tjänster kommer vi att erbjuda?
Vi kommer att erbjuda det mesta som kan utföras på en mindre klinik. Mer information om detta och priser kommer snart att finnas här på hemsidan.

Vi har eget labb och digital röntgen.

Var finns vi?
Kliniken ligger på Hantverkarvägen 46 i Handen (Haninge), en kort biltur söder om Stockholm. Du som tidigare besökt kliniken Anivet kommer att känna igen dig då lokalen är densamma (men nyrenoverad). Det finns gott om parkeringsplatser vid kliniken och strax intill finns busshållplatsen Torvalla där flera bussar stannar. Närmaste pendeltågsstation är Handen.

Men när öppnar vi då?
Kliniken öppnar dörrarna 4 feb 2019 men redan 10 januari öppnar vi upp för tidsbokning! Mer information kommer snart!

Återigen, varmt välkommen till oss – Stockholms första veterinärklinik bara för katter! Du kan vara säker på att vi kommer att göra allt vi kan för att du och din katt ska trivas hos oss.