KASTRERA HUSDJUR:

HUND, KATT OCH KANIN

Observera att för tillfället utför vi inga operationer 

 

Medicinsk kastrering

Vi kan också hjälpa dig med så kallad medicinsk kastrering av hund. Vid medicinsk kastrering injiceras ett chip med läkemedel in under huden i nackskinnet. Detta innebär att djuret under en begränsad tid blir infertilt.

 

Kirurgisk kastrering

Vid kirurgisk kastrering kommer du på en avtalad tid på morgonen och lämnar kvar ditt husdjur för operation under dagen. Hund och katt skall vara fastande i minst 8 timmar innan lämning. På eftermiddagen samma dag får du hämta hem ditt djur igen och vi kommer vid hemgången att gå igenom vad du ska göra för att läkningen hemma ska gå bra, vilka eventuella mediciner ditt djur behöver, hur du sköter såren och andra viktiga frågor. Du får också med dig skriftlig information för att ha till hands hemma om det uppstår frågor. Du är alltid välkommen att ringa oss om du behöver ytterligare hjälp.

Kastrering av små gnagare

Kaniner och smågnagare skall INTE vara fastande innan operation. Ägaren skall ta med mat till sitt djur. Det är ganska ovanligt att små gnagare kastreras, men när det händer är det framförallt hanmarsvin och hanråttor som kastreras. Det kan vara bra att veta att kastrering inte är en lösning för att lugna temperamentet på hetlevrade marsvin.

Det förekommer också att hamstrar, chinchillor, degus och flygpungekorrar kastreras.

Gnagarhonor kastreras väldigt sällan, men kastrering kan ha en rad sjukdomsförebyggande fördelar för både honråttor och honmarsvin.

 

Stockholms Djurklinik

Org nr 556411-7496 Stockholms Djurklinik, registred trademark