Läsvärt om katter

Välkommen till Läsvärt om katter! Här hittar du alla kattrelaterade artiklar som vi har publicerat. Här varvas informativa artiklar och personliga berättelser. Hur går det till att chip-märka en katt? Kan man bota kattens diabetes? Vad kan man göra för att hjälpa katten gå ner i vikt? Det och mycket annat kommer du att kunna få svar på här. Leta efter artiklar genom att gå igenom alla härifrån eller genom att använda sökfunktionen. 


 

Katter och diabetes

Katter och diabetes

Misstänker du att din katt har diabetes? Då är det viktigt att du tar kontakt med veterinär så fort som möjligt för att katten inte ska bli sämre. Vi på Stockholms Djurklinik finns alltid här för dig och din katt, hela vägen från utredning till behandling.

läs mer
Jax och hans vänner

Jax och hans vänner

Feelgood-läsning med cute-overload-alert! I casa Lundström har katterna en självklar plats. ”Det ska vara lite klös i tillvaron”, menar crazy catladyn, bengaluppfödaren och narkossköterskan Jennika Lundström. Hur reagerade katterna när sonen Jax kom till världen?

läs mer
Katter och fästingar

Katter och fästingar

Fästingar trivs på katter, men till skillnad mot hundar får katter mera sällan kliniska sjukdomar till följd av fästingbett. Men det händer och kanske är det vanligare än vad vi tror. Här berättar vi om symptom på dessa sjukdomar, hur de botas och vad du kan göra för att din katt ska slippa de ocharmiga parasiterna.

läs mer

Katter och fyrverkerier

Fy katten för fyrverkerier Inget påsk-, valborgs- eller nyårsfirande är komplett utan fyrverkerier, menar många. Men för de flesta djur är fyrverkerier allt annat än fest. Det faktum att katter inte ger uttryck för rädslan på samma sätt som hundar tolkas ofta som att...

läs mer

Utredning och behandling av hälta

Vi utför utredning och behandling av hälta. Om ditt djur haltar tyder det på att det gör ont att belasta en tass eller ett ben. Det är ovanligt att ett djur visar att det har ont genom att exempelvis gnälla eller pipa. Det kan finnas många orsaker till att djuret haltar.

läs mer