Försäkra ditt husdjur – det är en investering du inte kommer att ångra. Vi rekommenderar verkligen att du försäkrar din hund eller katt. Vill du försäkra din kanin, fågel eller ditt marsvin brukar det finnas försäkringar för dem också.

Försäkring husdjur

Varför ska jag försäkra mitt djur?’

Till skillnad från sjukvård för människor är djursjukvård inte skattesubventionerad av samhället, vilket innebär att du får betala hela kostnaden för ditt djurs behandling om ditt djur saknar försäkring. Djursjukvård är tyvärr också belagd med 25% moms, vilket sjukvård för människor är befriat från.

Vi direktreglerar veterinärkostnaderna med ditt försäkringsbolag

Vi erbjuder direktreglering med de flesta försäkringsbolag. Detta innebär att vi kontaktar ditt försäkringsbolag direkt vid besöket, så att de kan räkna ut hur mycket av kostnaderna som bolaget ersätter och hur mycket som utgör din självrisk. Det belopp som försäkringen ersätter betalar ditt försäkringsbolag direkt till veterinärkliniken, och du betalar endast din självrisk vid besöket. På så sätt behöver du inte betala hela summan och sedan vänta på att få tillbaka pengar från försäkringsbolaget.

Vilket försäkringsbolag ska jag välja för djurförsäkringen?

Vi säljer inte försäkringar och förespråkar inte något specifikt försäkringsbolag. Nedan finns exempel på olika försäkringsbolag som erbjuder försäkringar för husdjur. Det kan finnas flera försäkringsbolag än dessa som också erbjuder försäkringar för ditt husdjur. Det kan löna sig att ta sig tid och jämföra vilket bolag och vilken typ av försäkring som passar dina behov bäst.

Några försäkringsbolag som har djurförsäkringar

AGRIA www.agria.se

Dina Försäkringar – www.dina.se

Folksam www.folksam.se

IF – www.if.se

Jaktjournalen – www.gefvert.se/org/jakt/

Moderna Försäkringar – www.modernaforsakringar.se/djurforsakringar

Svedea – www.svedea.se

SveLand Djurförsäkringar – www.sveland.se