Läsvärt om hundar

Välkommen till Läsvärt om hundar! Här hittar du alla hundrelaterade artiklar som vi har publicerat. Här varvas informativa artiklar och personliga berättelser. Vad kan man göra för att lugna en skotträdd hund? Vad motsvarar energiinnehållet i hundens godbitar för en människa? Det och mycket annat kommer du att kunna få svar på här. Leta efter artiklar genom att gå igenom alla härifrån eller genom att använda sökfunktionen. 


 

Om hundar, övervikt och bantning

Om hundar, övervikt och bantning

Det här med hundars mat och vikt är inte helt enkelt att sätta sig in i. Betydligt enklare blir det när man får tydliga jämförelser. Visste du till exempel att 400 grams övervikt för en chihuahua motsvarar 11 kilos övervikt för en människa?

läs mer
Konsten att rotfylla en hundtand

Konsten att rotfylla en hundtand

Berger des pyrénées-tiken Lycka kunde inte motstå impulsen att tugga på en sten. Resultatet? En rosafärgad och frakturerad framtand. Hur gick det till när tanden rotfylldes? Och varför är det viktigt att kontrollera att en rotfylld tand ser hel ut och att kompositfyllningen är tät?

läs mer
Hundar och fästingar

Hundar och fästingar

Hur ser man till att hunden inte tar med sig fästingar in och att den slipper fästingbett? Vilka hundsjukdomar kan fästingar orsaka och hur behandlas de? Och hur ska man egentligen ta bort en fästing? Vår veterinär Ulrika Forshell berättar.

läs mer
Hundar och fyrverkerier

Hundar och fyrverkerier

Fyrverkerier gör tillvaron till en mardröm för alldeles för många hundar. I värsta fall håller rädslan i sig långt efter firandet och minsta smäll drar igång nya skräckupplevelser. Här ger vi tips som gör tillvaron enklare för skotträdda hundar och berättar vad Stockholms Djurklinik kan göra för att hjälpa er.

läs mer

Avmaska hund

Avmaskningsmedel köps receptfritt på apotek och doseras efter hundens kroppsvikt. Olika avmaskningsmedel är effektiva mot olika typer av mask. Därför är det nödvändigt att kontrollera så att du köper rätt avmaskningsmedel för ditt djurs behov.

läs mer

Utredning och behandling av hälta

Vi utför utredning och behandling av hälta. Om ditt djur haltar tyder det på att det gör ont att belasta en tass eller ett ben. Det är ovanligt att ett djur visar att det har ont genom att exempelvis gnälla eller pipa. Det kan finnas många orsaker till att djuret haltar.

läs mer
Hundar och choklad

Hundar och choklad

Tyvärr kan våra fyrfota familjemedlemmar gladeligen smaska i sig choklad trots att det är giftigt för hundar. Och snabbt går det – man häpnar över hur mycket choklad en hund lyckas få i sig under ett obevakat ögonblick. Aladdinasken eller chokladkakan slukas som om det inte fanns någon morgondag.

läs mer

Knöl hos hund

Vikten av att kolla hundens knölar ordentligt Att upptäcka en knöl på sin hund skapar både rädsla och oro. Därför vill vi påminna om att alla knölar inte är tumörer. Men hittar du en knöl på din fyrfota vän är det dags för ett veterinärbesök – en tidig diagnos ökar...

läs mer