Läsvärt – Stockholms Djurkliniks artiklar

Välkommen till Läsvärt-arkivet! Är du på jakt efter något som är publicerat av Stockholms Djurklinik? Då har du kommit rätt. Arkivet spänner över alla kategorier som våra artiklar handlar om – hund, katt, smådjur, besökare och kliniken. Du letar efter artiklar genom att gå igenom dem härifrån, via kategori eller genom att använda sökfunktionen. 


 

Katter och diabetes

Katter och diabetes

Misstänker du att din katt har diabetes? Då är det viktigt att du tar kontakt med veterinär så fort som möjligt för att katten inte ska bli sämre. Vi på Stockholms Djurklinik finns alltid här för dig och din katt, hela vägen från utredning till behandling.

läs mer
Om hundar, övervikt och bantning

Om hundar, övervikt och bantning

Det här med hundars mat och vikt är inte helt enkelt att sätta sig in i. Betydligt enklare blir det när man får tydliga jämförelser. Visste du till exempel att 400 grams övervikt för en chihuahua motsvarar 11 kilos övervikt för en människa?

läs mer
Konsten att rotfylla en hundtand

Konsten att rotfylla en hundtand

Berger des pyrénées-tiken Lycka kunde inte motstå impulsen att tugga på en sten. Resultatet? En rosafärgad och frakturerad framtand. Hur gick det till när tanden rotfylldes? Och varför är det viktigt att kontrollera att en rotfylld tand ser hel ut och att kompositfyllningen är tät?

läs mer
Jax och hans vänner

Jax och hans vänner

Feelgood-läsning med cute-overload-alert! I casa Lundström har katterna en självklar plats. ”Det ska vara lite klös i tillvaron”, menar crazy catladyn, bengaluppfödaren och narkossköterskan Jennika Lundström. Hur reagerade katterna när sonen Jax kom till världen?

läs mer
Katter och fästingar

Katter och fästingar

Fästingar trivs på katter, men till skillnad mot hundar får katter mera sällan kliniska sjukdomar till följd av fästingbett. Men det händer och kanske är det vanligare än vad vi tror. Här berättar vi om symptom på dessa sjukdomar, hur de botas och vad du kan göra för att din katt ska slippa de ocharmiga parasiterna.

läs mer
Hundar och fästingar

Hundar och fästingar

Hur ser man till att hunden inte tar med sig fästingar in och att den slipper fästingbett? Vilka hundsjukdomar kan fästingar orsaka och hur behandlas de? Och hur ska man egentligen ta bort en fästing? Vår veterinär Ulrika Forshell berättar.

läs mer

Katter och fyrverkerier

Fy katten för fyrverkerier Inget påsk-, valborgs- eller nyårsfirande är komplett utan fyrverkerier, menar många. Men för de flesta djur är fyrverkerier allt annat än fest. Det faktum att katter inte ger uttryck för rädslan på samma sätt som hundar tolkas ofta som att...

läs mer
Hundar och fyrverkerier

Hundar och fyrverkerier

Fyrverkerier gör tillvaron till en mardröm för alldeles för många hundar. I värsta fall håller rädslan i sig långt efter firandet och minsta smäll drar igång nya skräckupplevelser. Här ger vi tips som gör tillvaron enklare för skotträdda hundar och berättar vad Stockholms Djurklinik kan göra för att hjälpa er.

läs mer

Från veterinär till doktorand

"Mitt självförtroende har växt under min tid på Stockholms Djurklinik" Noggrann, arbetsam och empatisk. Veterinären Kira Underbjerg har snabbt blivit omtyckt av såväl patienter som kollegor på Stockholms Djurklinik. Strax innan hon började hos oss sökte hon en...

läs mer

Försäkra ditt husdjur

Försäkra ditt husdjur – det är en investering du inte kommer att ångra. Vi rekommenderar verkligen att du försäkrar din hund eller katt. Vill du försäkra din kanin, fågel eller ditt marsvin brukar det finnas försäkringar för dem också.

läs mer

Avmaska hund

Avmaskningsmedel köps receptfritt på apotek och doseras efter hundens kroppsvikt. Olika avmaskningsmedel är effektiva mot olika typer av mask. Därför är det nödvändigt att kontrollera så att du köper rätt avmaskningsmedel för ditt djurs behov.

läs mer

Utredning och behandling av hälta

Vi utför utredning och behandling av hälta. Om ditt djur haltar tyder det på att det gör ont att belasta en tass eller ett ben. Det är ovanligt att ett djur visar att det har ont genom att exempelvis gnälla eller pipa. Det kan finnas många orsaker till att djuret haltar.

läs mer

Delbetala veterinärkostnader

Vi är glada över att kunna erbjuda våra besökare ytterligare ett betalningsalternativ. Utöver kontant-, kort- och Swish-betalning har Stockholms Djurkliniks besökare nu möjlighet att betala veterinärkostnaderna mot faktura. Dessutom går det att dela upp betalningen, helt räntefritt.

läs mer
Hundar och choklad

Hundar och choklad

Tyvärr kan våra fyrfota familjemedlemmar gladeligen smaska i sig choklad trots att det är giftigt för hundar. Och snabbt går det – man häpnar över hur mycket choklad en hund lyckas få i sig under ett obevakat ögonblick. Aladdinasken eller chokladkakan slukas som om det inte fanns någon morgondag.

läs mer

Knöl hos hund

Vikten av att kolla hundens knölar ordentligt Att upptäcka en knöl på sin hund skapar både rädsla och oro. Därför vill vi påminna om att alla knölar inte är tumörer. Men hittar du en knöl på din fyrfota vän är det dags för ett veterinärbesök – en tidig diagnos ökar...

läs mer